Motive pentru a utiliza cea mai bună periuță de dinți electrică

‍Gura dumneavoastră găzduiește o varietate de bacterii, unele bune, altele rele. Atunci când nu practicăm o igienă orală adecvată, aceasta poate avea efecte negative asupra sănătății și bunăstării noastre generale. Respirația urât mirositoare, cariile dentare și gingivita sunt doar câteva dintre problemele care pot apărea atunci când vă neglijați albușurile perlate. Chiar și cu un periaj regulat, aceste probleme nu vor dispărea de la sine. Dar există un lucru pe care îl puteți face pentru a preveni cariile ulterioare și pentru a accelera procesul de reparare – folosiți cea mai bună periuță de dinți electrică! Periuțele de dinți electrice sunt mai eficiente decât cele manuale în îndepărtarea plăcii de pe dinți. În această postare vom trece în revistă top 10 motive pentru care ar trebui să folosești cea mai bună periuță de dinți electrică.

Gura ta este un loc ideal pentru bacteriile care se dezvoltă și se înmulțesc

Dinții tăi sunt acoperiți cu un strat subțire de material mineral numit smalț. Sub smalț se află dentina, mai moale, care conține tubuli mici care coboară până la rădăcina dintelui, unde se conectează la țesutul moale numit gingie. Gingiile sunt bogate în vase de sânge, vase limfatice și nervi și acționează ca o barieră între dinți și restul gurii. Stratul subțire de smalț și dentina moale, în combinație cu gingiile, oferă un scut protector împotriva bacteriilor și a altor microbi, făcând în același timp ca dinții dumneavoastră să arate frumos. Dar, din păcate, acest scut nu este impenetrabil. Atunci când placa dentară nu este îndepărtată în mod corespunzător, aceasta se poate întări și calcifica, formând tartru (cunoscut și sub numele de calcul). Odată format, tartrul poate fi îndepărtat doar prin vizita la dentist.

Este recomandat să vă spălați pe dinți de două ori pe zi timp de 2 minute cu pastă de dinți cu fluor. Folosirea unei periuțe de dinți manuale este cel mai frecvent mod de a realiza o igienă orală adecvată. Cu toate acestea, nu este foarte eficientă în îndepărtarea plăcii dentare, în special din zonele greu accesibile din apropierea liniei gingivale sau de pe suprafața rădăcinilor de sub gingii.

Periajul manual poate duce la recesiune gingivală și sensibilitate

Așa cum am discutat mai sus, placa bacteriană este principala cauză a bolilor gingivale. Periajul de 2 ori pe zi timp de 2 minute cu o periuță de dinți manuală nu este suficient pentru a ajunge la linia gingivală și a îndepărta placa. Nu veți putea curăța zonele care sunt foarte aproape de dinți.

Aici intră în joc cea mai bună periuță de dinți electrică. Cu un cronometru încorporat, o periuță de dinți electrică se va asigura că vă periați fiecare parte a gurii pentru timpul potrivit. Acest lucru vă va ajuta să vă curățați dinții mai eficient și să îndepărtați placa bacteriană din zonele greu accesibile. Acest lucru este deosebit de important dacă suferiți de boli ale gingiilor sau dacă ați suferit operații la gingii. Folosind o periuță de dinți electrică, veți putea ajunge la bacteriile care se ascund sub linia gingivală. Acest lucru va ajuta la prevenirea recesiunii liniei gingivale și va scădea riscul de sensibilitate.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *