Cea mai bună pastă de dinți fără fluor – Ce este și ce beneficii oferă?

Una dintre modalitățile prin care medicii dentiști, igieniștii dentare și alți profesioniști în domeniul sănătății orale ajută la prevenirea cariilor este recomandarea pastei de dinți cu fluor. Fluorul ajută la întărirea smalțului și împiedică dinții să se deterioreze. Problema cu pasta de dinți care conține fluor este că aceasta conține și fluorură. Dacă aveți o sensibilitate la fluor sau vă faceți griji cu privire la dezvoltarea unei alergii în viitor, poate doriți să treceți la o pastă de dinți fără fluor în schimb. Nu trebuie să renunțați complet la fluorură – pastele de dinți fără fluorură conțin în continuare ingrediente atent echilibrate care vă întăresc smalțul și în același timp vă împiedică dinții să se deterioreze. Doar că acestea își obțin proprietățile naturale de creștere a rezistenței din surse diferite față de pastele de dinți standard.

Ce este pasta de dinți fără fluor și care sunt beneficiile?

Pasta de dinți fără fluor este o pastă de dinți care nu conține fluor. Deși fluorul este esențial pentru dinți și oase puternice, acesta poate fi dăunător pentru persoanele cu anumite afecțiuni. De aceea, pasta de dinți fără fluor este recomandată persoanelor cu anumite afecțiuni specifice, cum ar fi bolile renale sau sensibilitatea la fluor. Dacă aveți dinți sensibili, cea mai bună pastă de dinți fără fluor vă poate ajuta prin utilizarea unor ingrediente care îndepărtează petele și întăresc smalțul fără duritatea fluorurii. Pasta de dinți fără fluor protejează, de asemenea, împotriva cariilor și luptă împotriva bolilor gingivale. Puteți alege dintr-o varietate de arome, culori și texturi pentru a găsi pasta de dinți care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

De ce ați putea avea nevoie de o pastă de dinți fără fluor

Majoritatea oamenilor nu au nevoie de o pastă de dinți fără fluor, dar există anumite cazuri în care este utilă. Dacă aveți oricare dintre afecțiunile de mai jos, este posibil să fiți sensibil la fluor și să doriți să treceți la o pastă de dinți fără fluor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ai copii cu vârsta sub 8 ani, este posibil să vrei să folosești o pastă de dinți fără fluor. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă să nu folosiți pastă de dinți fluor în timpul sarcinii sau alăptării. Acest lucru se datorează faptului că CDC și alte organizații de sănătate sugerează că copiii sub 8 ani nu ar trebui să folosească pastă de dinți fluorurată. Pasta de dinți fără fluor este o alternativă sigură și eficientă. Dacă urmați un tratament pentru boli de rinichi, ar trebui să folosiți o pastă de dinți fără fluor. Studiile arată că aproape jumătate dintre persoanele cu afecțiuni renale au o sensibilitate la fluorură. Fluorul este toxic pentru persoanele cu afecțiuni renale, așa că este important să îl evitați.

Pasta de dinți fără fluor este o alegere bună pentru persoanele care au anumite probleme de sănătate sau sunt expuse riscului de alergii. De asemenea, puteți alege o pastă de dinți fără fluor și fără alte ingrediente, care pot provoca afte bucale. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți pasta de dinți fără fluor de două ori pe zi. Și asigurați-vă că vă periați timp de 2 minute, folosind mișcări blânde, circulare, pentru a îndepărta placa bacteriană și a preveni cariile.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *