Oferte provident: cum poți să amâni un credit de la provident

Clauza de amânare dintr-un contract de credit corespunde suspendării totale sau parțiale a rambursării ratelor lunare datorate unei anumite institutii financiare. Pe site poti gasi oferte provident si sfaturi utile pentru amanarea ratelor ca sa nu te ingropi in datorii. Ai si un ghid foarte util care sa te indrume spre cea mai buna solutie pentru finantele tale.

Oferte provident: care este principiul clauzei de amânare a unui credit?

Clauza de amânare a creditului constă în întreruperea rambursării ratelor creditului pe o perioadă determinată și de comun acord cu institutia financiara. Este astfel o oprire a plății ratelor lunare calificate ca fiind temporare, întrucât întreruperea nu este definitivă. La sfârșitul perioadei de amânare convenită între părți, trebuie apoi să-ti îndeplinesti obligațiile achitând din nou ratele către creditor.

Indiferent de motivele tale, trebuie sa stii ca ai dreptul de a solicita amânarea creditului (creditelor) curent(e). În general, cei care încetează să-și plătească ratele lunare iau această decizie în urma unei schimbări a circumstanțelor care pot cauza dificultăți în rambursarea creditului. Evenimentele care slăbesc bugetul unei familii pot fi, de exemplu, o pierdere a locului de muncă, o scădere a veniturilor sau sosirea unui nou-născut. Bineinteles ca si contextul din ultimii doi ani a favorizat, din pacate, aceasta situatie neplacuta.

Ar trebui să vă amânați creditul?

Criza de sănătate cu care se confruntă lumea de la apariția COVID-19 a creat o explozie in randul cererilor de amânare a creditului. Răspândirea acestuia duce la temeri, dar și la consecințe economice concrete pentru unii debitori cu pierderea locului de muncă sau intrarea într-o fază de șomaj parțial.

Se recomandă să nu va grăbiți și să studiați cu atenție consecințele financiare ale amânării unui împrumut. Întreruperea platii ratelor lunare poate crește costul total al creditului, ceea ce ar putea cauza mai multe inconveniente. Institutia ta financiara este alaturi de tine cu oferte provident personalizate, dar si sfaturi care sa te ajute sa iei decizia buna.

Modalitati de amanare a platii ratelor

Un debitor are posibilitatea de a alege între amânare parțială și amânare totală:

– Amanarea partiala consta in intreruperea platii datoriei ramase intr-un anumit interval (1 luna, 3 luni, 6 luni etc.). Pe de altă parte, poti continua să platesti dobânda catre institutia financiara și suma contribuției de asigurare care acoperă finanțarea.

– Amânarea totală constă în achitarea doar a sumei lunare a contribuției de asigurare a creditului. Acest tip de suspendare a creditului este cel care te costă cel mai mult și trebuie folosit cu prudență. Pe lângă datorie, se poate amâna și plata dobânzii care va genera și o dobândă suplimentară.

Posibilitatea de a întrerupe parțial sau total rambursarea creditului face parte dintre aceste oferte provident, dar nu este o clauză banală și este important să nu abuzezi de ea, mai ales din motive economice. Punerea în așteptare a împrumutului pentru câteva luni, indiferent de natura acestuia, va prelungi inevitabil durata totală a finanțării și, prin urmare, costul total al acesteia. În general, o persoana își amână creditul doar pentru o perioadă foarte scurtă pentru a reveni la o situație stabilă și pentru a evita creșterea considerabilă a costurilor.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *