Verificare extras de cont cetelem: un proces important pentru linistea ta

Extrasul de cont urmărește toate tranzacțiile efectuate în contul dvs. bancar. Este indicat să îl consultați cu atenție pentru a monitoriza situația sa bugetară și pentru a putea reacționa rapid în cazul unei erori sau tranzacții frauduloase.

Verificare extras de cont cetelem: un extras de cont lunar gratuit

Cetelem vă transmite online prin spațiul personal (conectare online la contul client), un extras de cont o dată pe lună, gratuit (conform legii).

Puteți alege să primiți un extras de cont mai des: la fiecare 10 zile, la fiecare 15 zile… sau numai la fiecare trimestru… Furnizarea extraselor pentru aceste alte frecvențe poate fi apoi facturată.

Extrasul de cont bancar electronic

Puteți alege să înlocuiți extrasul pe hârtie cu un extras de cont online sau un extras electronic. Este accesibil în spațiul personal de pe site-ul cetelem, cu aceeași frecvență ca și versiunea pe hârtie.

Extrasul de cont bancar electronic poate fi editat în format pdf, pe care îl imprimați sau îl arhivați pe calculator. De asemenea, este stocat gratuit pe site-ul cetelem pentru o perioadă stipulata in contract.

Verificare extras de cont cetelem: Mențiuni

Extrasul de cont urmărește toate tranzacțiile efectuate în cont în perioada acoperită de extras.

Indică tipul operațiunii efectuate (transfer, retragere de numerar etc.), suma și datele operațiunii și valorice pentru fiecare dintre operațiunile pe care le-ați efectuat în contul dumneavoastră. Se mentioneaza soldul contului: la inceputul perioadei (preluarea soldului final al perioadei anterioare) si noul sold care este rezultatul soldului initial + suma creditelor – suma debitelor.

Total comisioane lunare

Comisioanele dedusesunt menționate pe extrasul de cont și indicate pe extrasul de cont printr-un cod vizual (pictogramă, asterisc, dimensiune sau font diferit etc.).

În partea de sus sau la sfârșitul extrasului sunt indicate costurile totale bancare deduse în cursul lunii trecute (comision card de credit, comisioane de retragere la bancomat etc.).

Informații prealabile privind încasarea taxelor pentru nereguli și incidente de plată

În cazul apariției costurilor pentru nereguli sau pentru incidente de plată, cetelem informeaza titularul de cont cu cel puțin 14 zile înainte de a le debita. Lista și valoarea acestor taxe apar într-o casetă adăugată la extrasul de cont pentru perioada respectivă.

Limită de autorizare a descoperirii de cont

Alte informatii suplimentare care apar pe toate extrasele lunare: limita de autorizare a descoperirii de cont de care beneficiaza clientul, fie ca este vorba de un descoperit de cont autorizat automat sau negociat.

Informații despre cont și sucursala bancară

În partea de sus a extrasului de cont, veți găsi detaliile sucursalei cetelem, identificarea BIC a acesteia, referințele contului bancar (numărul IBAN), numele și adresa dumneavoastră.

Verificare extras de cont cetelem: cât timp ar trebui să păstrezi extrasele de cont?

Extrasul de cont constituie evidenta legala a tuturor tranzactiilor care se inregistreaza luna de luna. În principiu, extrasul de cont trebuie păstrat cel puțin 5 ani, perioadă corespunzătoare termenului de prescripție de drept comun.

Cu toate acestea, este indicat să vă păstrați extrasele mai mult timp, atunci când tranzacțiile înregistrate se referă la obligații pentru care prescripția este mai lungă (30 de ani pentru tranzacții imobiliare).

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *