Ce vechime trebuie să ai pentru un credit? În ce condiții te poți împrumuta astăzi?

Mai trebuie să ai un contract pe perioada nedeterminata pentru a spera să obții un împrumut? Și ce vechime trebuie să ai pentru un credit? Iti punem la dispozitie informatii pretioase referitoare la acest lucru.

O persoana care câștigă 4.000 de lei pe lună mai poate spera să obțină o dobanda avantajoasa la un credit de peste 20 de ani, față de o persoană fizică al cărei venit este în jur de 2.000 de lei pe lună.

Cu toate acestea, băncile si alte institutii financiare continuă să favorizeze persoanele cu contracte pe perioada nedeterminata, un criteriu important fiind ce vechime trebuie să ai pentru un credit. Excluzând contractele permanente, este deci necesară introducerea în criteriile stabilite de bănci. Pentru a obține un credit, un liber profesionist trebuie să aibă, de exemplu, doi ani de vechime în activitate. Iar dacă ai contracte pe durată determinată, mai trebuie să arăți că profesia ta este de viitor.

Exista insa si vești bune pentru cei ce nu au un contract pe perioada nedeterminata! A avea un contract pe perioada determinata nu te lasa fara resurse, deci este posibil să te împrumuți fara probleme. Totuși, acest tip de contract fiind prin natura sa „temporar”, persoana trebuie să ofere garanții bune și să prezinte toate caracteristicile unei bune stabilități financiare: fără incident notabil de plată, fără descoperire de cont în anul curent și/sau existența unui cont de economii.

Ce vechime trebuie să ai pentru un credit si ce alte criterii trebuie indeplinite?

Regularitatea veniturilor și managementul financiar ireproșabil vor fi necesare pentru obținerea de credite daca ai doar un contract pe durată determinată.

Pentru a putea obtine un credit, cel mai important criteriu este desigur sa ai venituri stabile. Dacă ați deținut mai multe contracte pe durată determinată în ultimii ani și nu ați avut probleme în a găsi de lucru, acest lucru va funcționa evident în favoarea dvs.

Același lucru este valabil și dacă aveți contract in domeniul de stat și contractul dumneavoastră poate fi reînnoit de câte ori doriți.

Mai presus de toate, va fi necesar să prezentați un istoric financiar excelent: nu trebuie să fi avut datorii în anii premergătoare cererii și nu trebuie să fi avut dificultăți în a vă plăti facturile.

Când mergeți să solicitați un credit ipotecar, de exemplu, la o bancă, va trebui să le prezentați un dosar de cerere de împrumut. Acesta trebuie să includă ultimele adeverinte de salariu și ultimele extrase de cont.

Cu toate acestea, în această perioadă mai dificila pe plan mondial, băncile tind să fie mai exigente în ceea ce privește documentele justificative. Iată de ce este important ce vechime trebuie să ai pentru un credit si ce tip de contract. Idealul va fi să includeți toate documentele justificative care pot dovedi regularitatea veniturilor dvs. precum și stabilitatea dvs. financiară.

Compilarea unui dosar de cerere relevant nu este o sarcină ușoară, mai ales atunci când trebuie să vă dovediți „sănătatea financiară”. Dacă nu aveți experiență în domeniu, nu ar trebui să ezitați să solicitați ajutor unui profesionist pentru a vă compune dosarul.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *