Cum să iei un credit rapid: persoană fizică ofer împrumut fără garanții

Laptop avariat cu trei zile înainte de depunerea tezei de doctorat, mașină de spălat care te lasă baltă chiar înainte de a pleca la muncă, acumularea de datorii, întârzierea la plata chiriei… Cine nu s-a trezit niciodată în fața unui eveniment neprevăzut financiar? În acest caz, utilizarea unui împrumut bancar tradițional nu este indicată, iar cei dragi s-ar putea să nu aibă mijloacele pentru a vă ajută. În aceste condiții sunt posibile alternative, precum împrumutul între persoane fizice, care nu necesită nici bancher, nici dosar. Dar cum să o faci? Cum să vă asigurați că o ofertă de genul „persoană fizică ofer împrumut fără garanții” este serioasă și sigură?

Un împrumut între persoane fizice într-o zi

Un împrumut te face responsabil și trebuie rambursat. Verificați capacitatea de rambursare înainte de a semna un contract cu o altă persoană.

Românii sunt foarte pasionați de împrumuturi: 8 din 10 persoane au împrumutat deja bani (79%). Frecvența împrumuturilor este destul de mare: aproape unul din cinci români se împrumută cel puțin o dată pe an (17%). Băncile nu au fost întotdeauna foarte îngăduitoare, mai ales față de profilurile oarecum atipice, așa că oamenii apelează la soluții alternative.

Creditarea între persoane fizice provine din Statele Unite, unde încrederea persoanelor în sistemul lor bancar s-a stricat de-a lungul anilor și scandalurile bancare au marcat țara. Mulți potențiali debitori au preferat să apeleze la colaborări de acest fel. Succesul unui astfel de demers est foarte simplu de prevăzut. Se explică prin viteză să de obținere, dar și prin lipsa de încredere într-un sistem în care planurile debitorilor depind de bunăvoința băncilor.

Persoană fizică ofer împrumut fără garanții: ce spune legea?

Conform legislației, împrumutul între persoane fizice este un credit de consum reglementat de Capitolul XIII din Codul civil. Implică faptul că un creditor se obligă să împrumute banii, iar debitorul se obligă să-i returneze, cu dobânda. În ceea ce privește furnizarea de dovezi sau documente justificative, un contract de împrumut între persoane fizice sau o recunoaștere a datoriei pentru orice împrumut se poate face în față unui notar.

Persoană fizică ofer împrumut fără garanții: cum funcționează împrumutul între persoane fizice?

Împrumutul între persoane fizice nu constă în efectuarea unui simplu drum dus-întors la bancomat. Creditorul își angajează fondurile personale, că o bancă. Este așadar un adevărat credit de consum, guvernat de condițiile de împrumut, rate, termene etc.

Acestea sunt toate condițiile necesare pentru a evita înșelătoriile care, din păcate, sunt ceva la ordinea zilei. Odată cu revoluția digitală, site-urile de împrumuturi între persoane fizice s-au înmulțit, și odată cu ele, și tentativele de fraudă.

Ca în orice credit de consum, împrumutul de la o persoană fizică necesită întocmirea unui contract, care trebuie să menționeze:

Valoarea împrumutului;

Durata acestuia;

Frecvența ratelor lunare;

Ratele dobânzii (opțional).

Cele două părți trebuie să cadă de acord asupra acestor condiții și apoi să decidă asupra formei contractului.

Indiferent dacă sunteți creditor sau debitor, adresați-vă exclusiv persoanelor în care aveți încredere pentru împrumutul dvs. între persoane fizice. Aceasta este, fără îndoială, condiția de baza pentru un împrumut între persoane fizice.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *