Credit online rapid pe card: Ce sunt creditele neperformante?

Una dintre prioritățile unei bănci este prevenirea și reducerea creditelor neperformante în sistemul bancar european. Ce sunt aceste credite și de ce sunt numite și „împrumuturi neperformante”?

Pentru a face acest lucru, ar trebui mai întâi să ne uităm la ce este afacerea unei bănci. Una dintre cele mai importante sarcini ale unei bănci este acordarea de împrumuturi. Acesta permite companiilor să investească și să creeze locuri de muncă. Persoanele fizice pot cumpăra o mașină sau o casă cu ajutorul unui credit online rapid pe card. Pentru aceste împrumuturi, banca primește bani sub formă de dobândă.

Dacă împrumutatul este solid din punct de vedere financiar și plătește în mod regulat ratele convenite și dobânda, împrumutul este clasificat drept un împrumut normal, neperformant. Cu toate acestea, există întotdeauna riscul ca o companie sau o persoană să nu poată rambursa împrumutul în perioada de timp convenită. Dacă acest lucru se întâmplă sau este probabil să se întâmple, banca trebuie să clasifice acest împrumut online rapid pe card, drept neperformant. Creditele neperformante sunt adesea denumite și „împrumuturi neperformante”.

Când un credit online rapid pe card este considerat neperformant?

Un împrumut este clasificat ca neperformant atunci când există dovezi că împrumutatul este puțin probabil să îl poată rambursa sau împrumutatul a întârziat cu mai mult de 90 de zile la plata ratelor convenite. Acesta poate fi cazul în care o persoană fizică își pierde locul de muncă și, prin urmare, nu mai este în măsură să-și ramburseze împrumutul conform acordului.

Băncile trebuie să supravegheze cu atenție împrumuturile pe care le-au acordat și să identifice creditele neperformante într-un stadiu incipient. Aceasta se numește „contabilitatea creditelor neperformante”.

De ce sunt problematice creditele neperformante?

Creditele neperformante fac parte din viața de zi cu zi a băncilor, pentru că, din păcate, nu este neobișnuit ca oamenii să-și piardă locul de muncă și companiile să intre în dificultăți financiare. Deoarece acest lucru este întotdeauna asociat cu costuri pentru bănci, acestea trebuie să-și mențină stocul de credite neperformante cât mai scăzut posibil.

Împrumuturile neperformante reprezintă o povară pentru bănci din două puncte de vedere. Acestea slăbesc profitabilitatea deoarece provoacă pierderi și, în consecință, băncile câștigă mai puțini bani din activitatea lor de creditare. În plus, pentru a acoperi aceste pierderi, băncile trebuie să constituie provizioane. Aceasta înseamnă că trebuie să pună bani deoparte pentru a acoperi pierderile așteptate. Banii nu mai sunt atunci disponibili pentru a acorda noi împrumuturi sau pentru a absorbi alte pierderi. Ca urmare, câștigurile băncilor se reduc și mai mult, iar situația acestora se înrăutățește.

O bancă cu prea multe credite neperformante nu poate oferi întreprinderilor creditul de care au nevoie pentru a investi și a crea locuri de muncă. Dacă multe bănci sunt afectate pe o scară mai mare, acest lucru poate afecta întreaga economie.

Cum pot băncile să prevină acumularea creditelor neperformante?

În primul rând, băncile nu ar trebui să acorde un împrumut online rapid pe card, care este asociat cu riscuri excesive încă de la început. Aceștia ar trebui să respecte criterii solide de creditare și să verifice cu atenție bonitatea debitorilor lor. În acest fel, se asigură că împrumuturile sunt acordate doar atunci când sunt susceptibile de a fi rambursate.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *