Un credit auto de la persoane care oferă bani cu împrumut, o soluție la îndemână!

Principiul împrumutului auto între persoane fizice este simplu: în loc să apelezi la o instituție de credit pentru a-ți cumpăra o mașină, este o persoană fizică care îți împrumută suma necesară.

Cu toate acestea, fiți atenți, pentru că, deși mulți oameni sunt disponibili pe internet pentru a vă împrumuta bani, acestea sunt adesea înșelătorii.

Două soluții sigure îți stau la dispoziție: apelează la o persoană dragă sau treci printr-o organizație recunoscută specializată în împrumuturi între persoane fizice.

Apelează la persoane care oferă bani cu împrumut din familie sau din cercul de cunoștințe

La prima vedere, a fi împrumutat de o rudă nu necesită proceduri speciale, însă legea impune că peste o anumită suma să fie declarate toate creditele.

Este, așadar, obligatorie întocmirea unui contract pentru a proteja atât creditorul, cât și debitorul. Acest document trebuie scris și semnat manual. Acesta trebuie să cuprindă: suma împrumutată, termenul contractului, suma ratelor lunare și rată dobânzii, dacă există dobândă.

După ce ați convenit asupra acestor elemente, va trebui să scrieți:

Un contract de împrumut. Acesta trebuie completat și semnat în mod corespunzător și apoi dat fiecărei părți.

O recunoaștere a datoriei: scrisă de debitor pentru a-și certifica datoria față de creditor. Trebuie să fie scris manual, datat și semnat. Fiecare parte va păstra o copie, dar creditorul va păstra originalul.

Puteți apela la un notar, dar acest proces este opțional. Cu toate acestea, vi se cere să prezențați un document în original la serviciul fiscal.

Banca Națională a României stabilește în mod regulat un plafon al ratei dobânzii care nu trebuie depășit. Această limită se aplică atât organizațiilor de creditare, cât și persoanelor fizice. În cazul plății dobânzii, trebuie deci să aveți grijă să nu depășiți rata maximă în vigoare.

Anunțați autoritățile fiscale

Când există plata sau încasarea dobânzii, această trebuie raportată pentru că se ia în calcul la impozitare. Din punct de vedere fiscal, aceste sume pot fi considerate a fi de origine necunoscută și, prin urmare, să fie impozitate că atare.

Organizații de persoane care oferă bani cu împrumut

În ultimii ani, anumite organizații s-au specializat în creditarea între persoane fizice. O abordare sigură pentru finanțarea achiziției mașinii dvs. fără a trece printr-o organizație de credit tradițională.

Cum funcționează o organizație de persoane care oferă bani cu împrumut?

Principiul este simplu, organizația este intermediarul între creditori și debitori.

Creditorii sunt persoane care oferă bani cu împrumut, se înregistrează pe site și aleg durata și suma pe care doresc să o ofere.

La rândul lor, cei ce doresc să se împrumute completează un formular privind situația personală și profesională, precum și perioada de împrumut dorită. Ei trebuie apoi să furnizeze mai multe documente justificative.

Apoi organizația alege dacă acceptă sau refuză cererea de împrumut. Dacă o acceptă, veți plăți rate lunare către organizație care transferă suma către acele persoane care oferă bani cu împrumut.

Pare o soluție mult mai sigură pentru problemele dvs., dar și mai puțin tradițională. Va scutește de grijă unui scor de credit mic sau de verificările stufoase care se fac de obicei de către bănci. În același timp, vigilența trebuie să fie la cote maxime. N-ați vrea să fiți hărțuit de un creditor pentru câteva mii de euro!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *