Trucuri privind economisirea energiei electrice

Factura la electricitate se poate reduce considerabil dacă folosești corect luminile și aparatele.

Nu trebuie să trăiți pe întuneric sau să reduceți consumul pană la extrem, ci vă puteți reduce factura de energie electrică învățând să o folosiți în mod responsabil, ceea ce aduce beneficii nu numai economiei noastre, dar și mediului ce ne încojoară.

Prețul energiei electrice este întotdeauna o problemă vizibilă  care îi determină pe cetățeni să majoreze bugetul familiei.

O creștere îngrijorătoare a avut loc chiar la începutul anului acesta, prin urmare, ec onomisirea la factura de energie electrică devine esențială, dacă vă doriți  să evitați surprizele neplăcute la facturile viitoare.

Este posibil să economisiți în diferite moduri, indiferent dacă este legat de tariful contractual, de puterea de alimentare sau de obiceiurile noastre zilnice de consum.

Oprirea comutatoarelor atunci când  nu este nevoie de energie electrică este cea mai ușoară modalitate de a economisi factura de energie electrică. Dacă vă gândiți cum să vă reduceți consumul de lumină, trebuie să luați serios în calcul să schimbați becurile obișnuite cu cele cu LED. Acest tip de iluminat este mult mai eficient din punct de vedere energetic și permite economii de până la 80% comparativ  cu alte variante. În plus, oferă o lumină mai caldă și naturală, deci în acest mod avem grijă și de sănătatea noastră.

De asemenea, oprirea aparatelor neutilizate sau reducerea utilizării acestora la anumite intervale de timp poate fi o modalitate optimă de a începre reducerea consumului de energie. De ce le mai multe ori, fie că suntem acasă sau la birou, computerele, televizoarele și alte dispozitive rămân aprinse chiar și atunci când nimeni nu le folosește ore în șir.

Nu trebuie să pierdem din vedere electrocasnicele pe care le utilizăm constant. Acestea trebuiesc curățate, după cum este cazul și frigiderului. Astfel, curățarea bobinelor condensatorului frigiderului pentru ca aerul să poată circula liber este o măsura foarte eficientă. Dacă murdăria și praful se acumulează pe bobine, motorul funcționează mai greu și automat folosește mai multă energie electrică pentru a face aceeași treabă. În mod ideal, acestea trebuie curățate cel puțin o dată pe an.

Pe lângă faptul că începeți să fiți atenți la obiceiurile de utilizare a aparatgelor electrice din casa dumneavoastră, în aceeași manieră este necesar să utilizați ecchipamente cu consum redus și intrumente concepute pentru a vă ajuta să economisiți resurse și bani.

Aparatele care folosesc rezistențe sunt întotdeauna mai ineficiente și automat mai scumpe, astfel încât evitarea acestui tip de radiator pentru încălzirea casei va genera economii de încălzire. În plus, drept paranteză, încălzirea electrică poate fi de până la 5 ori m ai scumpă decât gazul.

În același mod în care monotorizați utilizarea încălzirii, trebuie să acordați o atenție sporită și consumului de aer condiționat. Temperatura pe care trebuie să o mențineți, în acest caz, în zilele cele mai călduroase este de 24-26 de grade.

În fiecare an, odată cu sosirea primăverii, se repetă dezbaterea dacă se economisește energie cu schimbarea orei sau nu. Unele studii arată că această schimbare reprezintă o reducere de doar 5 %a consumului de energie electrică. Voi ce părere aveți?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *