Cum să te protejezi de dependeța de cumpărături?

În majoritatea cazurilor, cumpărăturile au început să devină mai degrabă o obsesie decât o pasiune, iar acest lucru este datorat faptului că din ce în ce mai multe persoane găsesc un refugiu în shopping. Fac acest lucru când doresc să scape de responsabilități sau vor să își păcălească creierul cu o plăcere ce nu persistă foarte mult timp.

Este o problemă la nivel de țară, consumăm mai mult decât putem și decât avem nevoie. Acest fenomen este numit consumerism și ne-a format un automatism de a cumpăra lucruri ce nu ne folosesc și pe care poate, le avem în alte 3 culori în șifonier acasă.

Dacă tu te afli printre acele persoane care au o pasiune nevinovată pentru shopping și nu își petrec toată ziua în Mall, nu ar trebui să ți se pară greșit să apelezi la un împrumut rapid atunci când ai găsit perechea perfectă de pantofi în magazinul tău preferat.

Aceste tipuri de credite cu aprobare imediată pot fi accesate foarte ușor, la un click distanță, prin intermediul Instituțiilor Financiare Nebancare. Creditul rapid, se întinde pe termen scurt și mediu, ne oferă posibilitatea ca în situația în care ne lipsește o sumă nu foarte costisitoare de bani să o putem accesa fără prea multe probleme într-un termen de câteva ore.

Însă dacă ai ajuns la concluzia că te confrunți cu o problemă în ceea ce priveste shoppingul agresiv, iată câteva sugestii pentru a stopa acest lucru.

Plătește cash.

Stabilește-ți de acasă suma pe care dorești să o cheltuiești în ziua respectivă. Evită să plătești cu cardul, pentru a putea ține mai ușor evidența bugetului dumneavoastră.

Mergi la cumpărături cu listă.

Evită să te plimbi prin magazine și fă-ți o listă de acasa cu tot ceea ce ai nevoie de la supermarket. Uită-te în frigider ca să poți vedea ce îți lipsește și să nu cumperi lucruri de care nu ai nevoie sau pe care le ai deja acasă. Acest lucru este valabil și în cazul garderobei, nu are nici un rost să îți cumperi o bluză daca mai ai trei exact la fel în șifonier.

Gândește înainte să cumperi.

Poate totuși am găsit un articol vestimentar foarte frumos la un preț bun, evită să te entuziasmezi. Trebuie ca de fiecare dată când vrem să achiziționăm ceva să avem un moment în care ne gândim – Am întradevăr nevoie de acest lucru?

Dacă nu puteți să găsiți un răspuns la această întrebare cel mai probabil veți regreta cumpărarea acestuia atunci când vă va dispărea entuziasmul.

Nu lua mulți bani de acasă.

Evită să porți după tine sume mari de bani, acestea îți vor permite să achiziționezi lucruri de care cel mai probabil nu ai adevărată nevoie. Când mergi la shopping și ai puțini bani la tine, automat nu vei fi tentat să cumperi produse scumpe.

Așadar, uite ce trebuie să faci atunci când simți că shoppingul a devenit mai mult un refugiu decât un hobby pentru tine. Schimbă-ți atitudinea și încearcă să nu mai cumperi lucruri de care nu ai nevoie.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *