Cât de importantă este curățarea covoarelor atunci când ai copii mici

Este binecunoscut faptul că în majoritatea caselor cu copii mici sunt și covoare. Și fie că este vorba de cele clasice ori covorașele destinate special copiilor, pentru joacă, trebuie să le acordăm o atenție deosebită în privința curățeniei. Și aceasta deoarece micuții sunt mult mai mult în contact direct cu „terenul lor de joacă”, ducând mânuțele la gură sau la ochi, involuntar. Iar un covor neîngrijit sau necurățat poate reprezenta un real pericol pentru sănătatea copiilor prin prisma alergenilor care se regăsesc printre fibre. Așadar, curățarea și aspirarea frecventă a covorului ar trebui să fie una dintre principalele griji ale unui părinte.

 

Dincolo de faptul că toată murdăria camuflată între fibre scurtează viața covorului, totodată creează mediul propice dezvoltării a nenumărate bacterii dar și a tot felul de alergeni. Iar în această situație deja vorbim de un real atentat la sănătatea copiilor noștri. Și dacă avem impresia că am curățat foarte bine covorul, ar trebui să ne gândim mai bine. În cazul adulților, covorul sau mocheta sunt binevenite deoarece ele atrag și înmagazinează care plutesc în aerul din încăpere. Numai că, în cazul copiilor, acest lucru reprezintă pericolul major ținând cont cât de des vin ei în contact cu covorul

 

Copiii versus alergenii din covoare

 

Curățarea și igienizarea covorului este obligatorie pentru a nu risca îmbolnăvirea copiilor noștri, iar această activitate trebuie făcută destul de des, chiar dacă totul în jurul nostru pare curat. Faptul că un covor este în același timp și o adevărată capcană pentru alergeni ar trebui să ne motiveze în activitatea de curățare. Iar aceasta trebuie să fie temeinică și cu simț de răspundere, deoarece e de preferat să previi anumite forme de alergii, decât să ajungi să le tratezi. Mai mult, unele astfel de afecțiuni pot cauza chiar anumite deficiențe respiratorii, care se pot agrava odată cu trecerea timpului. Iar pe lângă curățenia de rutină, ar trebui să avem în vedere, măcar de două ori pe an, curățarea în profunzime a covorului la o firmă de specialitate ce se ocupă cu activități de spălătorie covoare Iași.

 

Cum trebuie curățat covorul dacă ai copii

 

Atunci când ai copii mici, covorul sau mocheta se murdăresc mult mai repede, din pricina diverselor accidente, fie că e vorba de mâncare sau lichide. O clipă de neatenție atunci când hrănești micuțul, și bolul cu mancare a aterizat pe covor. Și oricât de îndemânatici am fi, nu reușim să îndepărtăm, atunci pe loc, în totalitate, pata de mâncare, astfel că vor rămâne urme de lichid și murdărie printre fibrele covorului. Iar creșterea și supravegherea copiilor sunt extrem de solicitante, astfel că toate aceste accidente cu mâncare se vore aduna în număr cât mai mare. Din acest motiv, se impune să apelăm uneori la specialiști pentru o curățare a covorului  în Iași cu dispozitive profesionale. Iar în acest fel câștigăm și timp pentru noi în loc să robotim la îndepărtarea petelor.

 

Planul de bătaie sau, mai bine zis, de curățenie

 

Deoarece praful și murdăria de pe covor nu fac casă bună cu creșterea copiilor, trebuie să ne îngrijim de curățarea lor frecventă. Iar acest lucru este cu atât mai eficient cu cât respectăm anumiți pași sau o ordine.Așadar, mai întâi ar trebui să înlăturăm praful cu ajutorul unui aspirator, având totodată grijă să fie și fereastra deschisă. Cea de-a doua etapă presupune folosirea unei soluții de curățat petele. Astfel, mai întâi ar fi bine să testezi acea soluție pentru a nu deteriora covorul. După care treci la curățarea efectivă, în profunzime, a petelor, iar la final nu uita să usuci bine covorul pentru a nu se foerma mucegai. Spor la treabă!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *